• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SIJEČANJ 2022.
PUSČPSN
12
34589
172023
24262730
31      

Novosti

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Hej! Živiš na Trnju? Močvara radi program za stanovnike Trnja! Pomogni nam, ispuni anketu, napiši svoje želje i potrebe kako bismo mogli poboljšati ponudu za naš kvart. Anketa -> bit.ly/mochvarautrnju.

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 13.01.2022.


TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Močvare predstavljaju tranziciju vodenog u kopneni ekosustav, s bogatom i raznolikom florom i faunom. Zato u sklopu Močvarne akademije pokrećemo aktivnost "Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" uz koju ćemo bolje upoznati svoju okolinu.

Naši susjedi iz Trnja dobit će priliku reći nam na razne načine što misle o nama i što bi trebali napraviti da budemo ugodniji habitat. Očekujte ankete i druženja!

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 09.01.2022.


MOČVARYWOOD

Močvarna akademija & KUM - Kazalište u Močvari:
MOČVARYWOOD

Voditelj: Mario Kovač
Rok za prijave: 1.1.2022.

MOČVARYWOOD će se održavati nedjeljama od 16.1. do 13.3. u trajanju od 10 do 13 h, možete se prijaviti putem maila mariokovac69@yahoo.com.
Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pozivamo vas u "MOČVARYWOOD", dramsku radionicu za sve koji se žele okušati u glumi neopterećeni eventualnim nedostatkom talenta!

MOČVARYWOOD je namijenjen SVIMA koji žele stupiti na daske koje životarenje znače. Pod vještim vodstvom kazališnog redatelja Marija Kovača polaznici/e će proći čitav niz dramskih vježbi iz različitih dramskih tehnika, a mogu se prijaviti svi koji žele, bez ikakve potrebe za ranijim iskustvom ili talentom - potrebna je samo ŽELJA, ako ne i STRAST, za glumom! Nakon uvodnih sati, u dogovoru s voditeljem radionice, polaznici će složiti vlastiti, individualni plan rada s naglaskom na aspekt glume koji žele razviti/popraviti/poboljšati (scenski pokret, glas, improvizacija...).

Mario Kovač diplomirao je 2002. godine na odsjeku Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti, a doktorirao 2015. na Filozofskom fakultetu, pod mentorstvom Sibile Petlevski, s disertacijom "Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama". Objavio je tri knjige i napisao kazališne kritike, teorijske eseje i znanstvene radove za niz hrvatskih i međunarodnih časopisa. Bio je član uredništva časopisa Kazalište od 2008. te je član Upravnog odbora Hrvatskog Centra ITI – Unesco od 2011. Kao znanstvenik posebno je zainteresiran za uključivanje osoba s invaliditetom u umjetničke aktivnosti te često drži gostujuća predavanja o srodnim temama na raznim sveučilištima. Kao umjetnik režirao je preko 80 profesionalnih kazališnih predstava u Hrvatskoj i BiH koje su proputovale svijet i osvojile mnoge nagrade na festivalima. Vrlo je aktivan i kao filmski redatelj te kao glazbenik i DJ.

Voditelj je programa "KUM - Kazalište u Močvari".

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija.

: 16.12.2021.


19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Devetnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 12. prosinca 2021. u zagrebačkim kinima Tuškanac i Kinoteka, a dio popratnog programa će se odvijati u klubu MaMa te KIC-u. Više: 23.11.2021.


CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE "TEKST U GLAZBI"

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE

U okviru Začarane Močvare i Močvarne akademije, pozivamo vas na kreativnu radionicu "Tekst u glazbi" za kantautore i one koji to žele postati!

Pod vodstvom Orlana Tusa (Mika Male), polaznici radionice imat će priliku pisati i skladati svoje pjesme, izvesti ih pred ostalim sudionicima te poslušati konstruktivne komentare voditelja radionice i komentirati pjesme ostalih polaznika. Održat će se i predavanje na temu važnosti teksta u glazbi kroz povijest hrvatske i svjetske glazbe, uz naglasak na popularnu glazbu.
Na radionicu su pozvani svi koji su zainteresirani za međuigru riječi i glazbe te koji bi htjeli produbiti spoznaje o njihovoj povezanosti.

Kako se prijaviti?
Napišite nekoliko rečenica o sebi, razlogu zašto ste se prijavili na radionicu i koja su vaša očekivanja od nje te tekst pošaljite na mail: orlantus@gmail.com.
Prijave se zaprimaju do 25.10.
Radionica će se održati u tri termina, 7.11., 14.11. i 21.11. od 16 do 18 h.
Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija

: 11.10.2021.


SUBVERSIVE FILM FESTIVAL

Bez volontera i volonterki nijedan festival ne bi protekao glatko, pa će tako i 14. izdanje Subversive Film Festivala, koji će se održati od 3. – 10. listopada, ovisiti o vašoj pomoći.

Prijave za volontiranje otvorene su do petka, 1. listopada.

14. Subversive Film Festival nudi vam niz izvrsnih događanja i aktivnosti. Uvjereni smo da ćete u svakom steći vrijedno iskustvo. Volonteri koji ispune svoje obaveze prema SFF-u stječu pravo na:

– Slobodan ulaz na sve filmske projekcije i programe
– Sve festivalske materijale
– Jedan obrok dnevno
– Vrijedno iskustvo upoznavanja i rada s gostima festivala, organizacijskim timom, partnerima i kolegama.
Ako ste zainteresirani za volontiranje na dolazećem SFF-u, trebate poslati svoj CV na mail subversive.volunteers@gmail.com. Vaša glavna koordinatorica je Nina Rašidović i za sva pitanja i dogovore možete se obratiti njoj na gore navedeni mail.

Morate imati više od 17 godina i dobro govoriti engleski. Prije početka vašeg rada potpisuje se ugovor o volontiranju. Vaše dnevno radno vrijeme je maksimalno 6 sati. Trebate biti točni, slijediti upute vaših supervizora i predano obavljati vaše dužnosti do isteka dogovorenog vremena obavljanja istih. Od vas se očekuje odgovornost, točnost i profesionalno ponašanje.
 

: 30.09.2021.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.