• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
2324252629
30     

Novosti

NEVIDLJIVA MOČVARA: FAKOFBOLAN

NEVIDLJIVA MOČVARA: FAKOFBOLAN

U sklopu novog nevidljivog Močvarnog druženja imat ćeš priliku upoznati ni više ni manje nego frontmena Fakofbolan te ljude koji stoje iza cijenjenog nezavisnog izdavaštva Doomtown Records! Legendarni pulski punk pioniri 20.12. nastupaju upravo u Močvari, a ako želiš popiti pivo s njima i Doomovcima te porazgovarati o svemu što te zanima o njihovoj karijeri i pokretu kojeg podržavaju na našoj sceni, javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr. Druženje će se održati 20.12. u 18 sati — pripremi pitanja i vidimo se!

: 11.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

Iduće druženje Nevidljive Močvare koje imamo na repertoaru bit će u sklopu radionice Galerije Močvara "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa", a održati će se u subotu 13. prosinca u 17:30. Tom prilikom, gosti će nam biti Lovro Japundžić (voditelj Galerije Močvara) i Lea Vene (kustosica i organizatorica radionice "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa"). Cilj radionice, koja započinje u petak 12. prosinca, je zajedničko stvaranje Leksikona u stvarnom vremenu koji će komentirati transformacije današnjeg prirodnog/životnog okruženja, protezati će se tijekom 3 dana i bit će na engleskom jeziku. Ukoliko želiš saznati više o samoj radionici, prijašnjim i budućim radovima Galerije Močvara ili samo želiš znati više o našim gostima i njihovoj ulozi u Močvari javi nam se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 07.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Organiziramo novo upoznavanje! Udruženje za razvoj kulture ''URK'' koje je osnovalo naš klub, organizira već 17. Human Rights Film Festival zaredom. Povodom početka novoga izdanja festivala, odlučili smo organizirati druženje s direktorom HRFF-a i voditeljem zagrebačkog Multimedijalnog instituta Petrom Milatom. Druženje će se održati 6. prosinca u 18 sati, a ako želiš upoznati Petra i postaviti mu sva svoja pitanja o vođenju i organizaciji HRFF-a te čuti iz prve ruke njegova iskustva, javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr i vidimo se u klubu!

: 02.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

Nevidljiva Močvara organizira još jedno zanimljivo druženje 1. prosinca u 15 sati u sklopu 46. Močvarinog sajma ploča i stripova na kojemu će gosti biti jedni od glavnih aktera toga programa: Davor Varga (Dancing Bear), Danijel Sikora (Geenger Records) i Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije). Močvarin sajam ploča i stripova je događanje koje okuplja zaljubljenike u gramofonske ploče i stripove, a otvoren i za ostale stvari vezane za strip i rock kulturu tako da možete pronaći i stripove, plakate, knjige, CD-e, DVD-e. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, javite se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 29.11.2019.


HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca. Prikazat će se mnogi od najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova među kojima su i novi radovi cijenjenih redatelja i redateljica poput Pedra Coste, Céline Sciamme, Sergeja Loznice, Madsa Bruggera, Patricia Guzmána te filmovi nove generacije svjetskih filmaša poput Pietra Marcella, Olivera Laxea, Shengze Zhu, Ivana Salatića i Ivana Markovića. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia. Iz bogatog popratnog programa HRFF-a posebno se izdvaja Revija malih književnosti u organizaciji književnog kluba Booksa u čijem je ovogodišnjem fokusu književnost Egipta. Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.
Saznaj više na humanrightsfestival.org.

: 26.11.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

Nakon uspješne prve sezone druženja i kratke pauze, "Nevidljiva Močvara" se vraća s pregršt novih tema i gostiju.

"Nevidljiva Močvara" je projekt Močvare kojim se kroz niz neformalnih druženja želi doći korak bliže publici, te s druge strane i njoj dopustiti da zaviri iza kulisa glavnih programa. To je jedinstvena prilika da se iz prve ruke sazna nešto o Močvarinim dugovječnim projektima od osoba koje ih vode, kao i onih koji nisu dio Kluba ali su aktivno uključeni u stvaranje raznih događaja.

Za početak nove etape odlučili smo organizirati nešto stvarno posebno te je tako nastala fuzija između "Nevidljive Močvare" i "Turbine – turbo tribine". "Turbina" inače tematizira pitanja suvremene kulture, civilnog društva te društvenog i kulturnog života u Hrvatskoj na izravan način i uz interakciju s publikom te se stoga savršeno uklopila.

Prvo okupljanje "Nevidljive Močvare", koje će se održati u četvrtak 28. studenog u 19 sati, bit će neformalno druženje s voditeljem "Turbine" Lukom Antićem na kojem možeš saznati više o njezinom programu, budućim tribinama kao i temama koje obrađuje, nakon čega slijedi tribina u 20:30 na temu black metala o kojoj će raspravljati Močvarini starosjedioci Antonio Lacko, Filip Pacak i Mirela Travar, dok je moderator ujedno i voditelj "Turbine" Luka Antić.

Uz to, ima li bolje pripreme za black friday od black metal tribine?

Ako smo te zainteresirali za ovo izdanje "Nevidljive Močvare", kao i uvijek - prijavi se na mail nevidljiva@mochvara.hr, ali požuri jer broj mjesta je ograničen. Ako želiš pak prisustovati na tribini – važno je samo da se pojaviš jer je ulaz besplatan.

Vidimo se! 

: 23.11.2019.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.