• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5711
141518
1921232425
26272829 
       

Novosti

20. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

20. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Dvadeseto izdanje Human Rights Film Festivala posvećenog ljudskopravaškim temama i autorskom filmu održat će se od 4. do 11. prosinca 2022. godine u kinima Tuškanac i Kinoteka, dok će se popratni, diskurzivni i koncertni program odvijati u Dokukinu KIC i klubu Močvara. Festival u nedjelju, 4. prosinca u Kinu Tuškanac otvara film "Godine super osmice" dobitnice Nobelove nagrade za književnost Annie Ernaux koji autorski supotpisuje sa sinom Davidom Ernaux-Briotom. Filmski program 20. HRFF-a predstavlja 26 igranih i dokumentarnih filmova koji su obilježili ovu godinu, među kojima se ističu dobitnik nagrade žirija Filmskog festivala u Veneciji "Saint Omer" redateljice Alice Diop, igrana "Sparta" jakog dokumentarnog naboja redatelja Ulicha Seidla, "Nema medvjeda" Jafara Panahija, redatelja kojeg je iranska vlast osudila na šestogodišnju zatvorsku kaznu kako bi ga spriječila da snima filmove, najnoviji dokumentarni filmovi Sergeja Loznice "Prirodna povijest uništavanja" i "Kijevski proces", raskošni kolonijalni triler Alberta Serre "Priča s Pacifika" te najznačajniji naslovi regionalnih autora koje predvode medicinski dokumentarni triler "Još jedno proleće" Mladena Kovačevića i na Mostri premijerno prikazana igrana drama "Da li ste videli ovu ženu?" Matije Gluščevića i Dušana Zorića sa Ksenijom Marinković u glavnoj ulozi. Ulaz na sve projekcije HRFF-a je slobodan. Saznaj više na humanrightsfestival.org.

: 22.11.2022.


MOČVARNA AKADEMIJA: KNJIŽEVNA RADIONICA U MOČVARI

MOČVARNA AKADEMIJA: KNJIŽEVNA RADIONICA U MOČVARI

Močvara organizira radionicu kreativnog pisanja proze pod vodstvom pisca Roberta Perišića. Zainteresirani se mogu prijaviti na email pr@mochvara.hr naznakom "za Književnu radionicu u Močvari" i s idućim prilozima u običnom doc (ne docx) formatu:

1. Kratki životopis s osnovnim podacima i vašom email adresom (400-800 znakova).

2. Kratko motivacijsko pismo (1.000-2.000 znakova) koje ne mora biti napisano u formalnom tonu, a iz kojeg se, poželjno, može saznati nešto o vašem odnosu prema književnosti, o osobnim razlozima za pisanje, o tome koliko i što čitate, o književnim uzorima ako ih imate, o tome kako sami procjenjujete vlastito pisanje i o tome kakvu bi knjigu željeli jednom napisati. Nije nužno odgovoriti na sva ova pitanja (više su to smjernice, da se izbjegne fraziranje), no svakako je važno da saznamo ponešto o vašim interesima, očekivanjima i motivaciji za ovu radionicu.

3. Ogledni prozni rad ili radovi u ukupnoj duljini od 3.000 znakova do 6.000 znakova s razmacima. Radovi mogu biti prethodno objavljeni ili neobjavljeni. Može biti i ulomak iz veće cjeline. Ako je posrijedi više radova (kratki prozni oblici), svejedno ih pošaljite u jednom doc dokumentu, zajedno s prilozima pod 1 i 2.
Molimo vas da prijavni dokument u doc formatu naslovite svojim imenom i prezimenom, uz dodatnu naznaku “za radionicu” (npr: "Ana Anić za radionicu".)

Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen. Odabrani polaznici bit će kontaktirani.
Radionica će se održati u 3 termina (popodne/večer) u drugoj polovici rujna u Močvari.
Prijave: pr@mochvara.hr

▬▬▬
Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 08.09.2022.


MOČVARA TRAŽI STUDENTE - PRODAJA ULAZNICA/BILJETER

- Voliš dobru glazbu?
- Komunikativna_an si?
- Solidarna_an u radu?

Ako ste se pronašli u kojoj od ovih stavki, slobodno se javite na damir@mochvara.hr s životopisom i kojoj crtici o sebi. Iskustvo s prodajnom ulaznica je poželjno, ali ne i nužno.

Radno vrijeme: 5 - 8h dnevno
Neto cijena sata posla: 29,30 kn

: 22.08.2022.


RADIONICA DIGITALNIH VJEŠTINA ZA NEPROFITNE ORGANIZACIJE

RADIONICA DIGITALNIH VJEŠTINA ZA NEPROFITNE ORGANIZACIJE

Za sve udruge i neprofitne organizacije do kojih još nije doprla vijest:
25.05.2022. za vas i vaše zaposlenike pripremili smo radionicu digitalnih vještina kojoj je cilj ojačati digitalnu pismenost te pomoći članovima vaših organizacija da se snađu u moru novih tehnoloških obrazaca i alata.

• Kako od Googlea dobiti 10 000 USD za mjesečno oglašavanje putem Google Ads-a?
• Kako skrojiti poruku da preko društvenih mreže dosegne što širu publiku?
• Kako iskoristiti Google alate da ubrzate i unaprijedite administrativne i komunikacijske procese?

Na ova i još mnoga pitanja odgovor ćete dobiti na Radionici digitalnih vještina, 25.05.2022., s početkom u 10:00h.
Za prijavu na radionicu samo je potrebno ispuniti ovaj obrazac
Vidimo se!

: 23.05.2022.


MOČVARA NA SPOTIFYU

MOČVARA NA SPOTIFYU

Na Spotifyu smo napravili playlistu "Koncerti u Močvari" na kojoj se nalaze bendovi koji će kod nas nastupiti. Baci uho na link i rokni shuffle.

: 17.05.2022.


SRETAN MOČVARIN 23. ROĐENDAN!

SRETAN MOČVARIN 23. ROĐENDAN!

Nakon što smo zadnja dva rođendana Močvare skromno proslavili u epidemiološkim uvjetima, ovaj 23. rođendan vašeg najdražeg kluba konačno možemo proslaviti kako spada, bez mjera i putovnica. A za ovu proslavu smo uz Subsonic Events priredili jedinstvenu feštu: eksperimentalno-psihodelični duet DUMA iz Kenije praše black metal sa elektronskim podlogama, Afrika u svom najbizarnijem rasplesanom izdanju! Rođendan za pamćenje i prepričavanje u nadolazećim godinama!

Ako vam je to ipak too much, uz prenatrpani program gdje ima svega (od izložbi, tribina, radionica, koncerata i slušaonica) Močvarna terasa radi svakim danom od 17 do 24h. Proljeće nam se vratilo pa prošeći ili bicikliraj po nasipu i uteži žeđ na močvarnoj terasi a za sve informacije o našem bogatom programu prosurfaj na www.mochvara.hr.

Vaš najdraži klub vas čeka na obalama Save!

: 16.04.2022.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.