• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
161719
202122242526
2728293031  
       

Novosti

IZGUBLJEN FOTO APARAT

IZGUBLJEN FOTO APARAT

U nedjelju 15.12. na dobrotvornom koncertu za bolesnog glazbenika Dragana Pajića Paju nepoznata osoba je "posudila" fotoaparat jednog Pajinog prijatelja. Na fotoaparatu su se nalazile privatne slike, između ostalog i slike Dragana Pajića Paje iz bolnice. Vlasniku aparata su te slike emotivno jako važne, pa moli da mu se vrati čip kartica sa slikama, a voljan je posuđeni aparat pokloniti. Molimo osobu koja je uzela aparat da čip karticu pošalje na adresu kluba Močvara ili da se javi na mail pr@mochvara.hr ili telefone 01 6159 668 ili 01 6159 667.

: 21.12.2013.


DARKO RUNDEK INTERVIEW

DARKO RUNDEK INTERVIEW

15.12. održava se benefit koncert for MR. PAJO (Dragan Pajić – Pajo) na kojem nastupa RUNDEK CARGO TRIO. Na 24sata.hr pročitajte najnoviji interview s Darkom Rundekom. Više o koncertu saznajte ovdje.

 


: 13.12.2013.


MARIO KOVAČ - BEZ CENZURE (VIDEO)

Redatelj, kvizoman, glazbenik, glumac, aktivist, štošta Mario Kovač govori o: DJ karijeri, dosadnim plesačima, edukatorima, prijetnjama pištoljima, eksperimentima u umjetnosti, Željku Malnaru, Andrei Zlatar, igranom filmu, komisijama, namještaljkama od HNS-a, HAVC-a do Natječaja u Ministarstvima, objašnjavanju svojih tetovaža, kvizovima i iskustvima sa snimanja kad se dolazi s partyja mamuran i pijan ili kad se osvajaju poveće svote, marijunama maršu, noćima u policiji, što bi radio kao Ministar kulture, kakav je bio sa 7, 17, 27, 37, a kakav kani bit s 47, o glazbenoj evoluciji od Schmrtz Teatra preko Zvonka i gradskog ureda za kulturu do D Elvisa, o mjuziklu "Za dobra stara vremena", za ili protiv Marija Kovača...

Emisija snimljena tokom ljeta 2013. Prije smrti Lou Reeda i netom nakon preminuća Željka Malnara.

"Bez cenzure". Talk. No show. Serijal razgovora sa zanimljivim ljudima o pop kulturi, životu, smrti, psima, seronjama, glazbi, filmovima, njihovom radu, vožnji... Dijelovi se emitiraju u sklopu MyFaceOnTV, a integralne verzije su webwork. Pita: Anđelo Jurkas.

: 10.12.2013.


ULAZNICE U PRETPRODAJI

ULAZNICE U PRETPRODAJI

Ulaznice u pretprodaji za KID CONGO & THE PINK MONKEY BIRDS (13.12., 60/75 KN), BENEFIT FOR MR. PAJO (15.12., 50 KN), NOVA GODINA - ŠTALA BY MARIO KOVAČ (31.12., 35/49 KN) potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13. Rezervacije: rezervacije@mochvara.hr.

: 09.12.2013.


11. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

11. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Završetak godine i početak prosinca već niz godina donose pregled najnovijeg angažiranog i autorskog filma. Jedanaesti Human Rights Film Festival (HRFF) održat će se od 08. do 13. prosinca u kinu Europa u Zagrebu te potom od 17. do 21. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Human Rights Film Festival realiziran je u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture "URK", a program u Rijeci dodatno u suradnji s udrugom Filmaktiv.

Filmski program ove godine donosi 30 dokumentarnih i igranih naslova, a festival će otvoriti film o čuvenoj francuskoj umjetnici, Camille Claudel 1915, u režiji Brune Dumonta. Film prati život ove pariške kiparice i to tijekom njena boravka u azilu 1915.

Ovogodišnja tema u fokusu HRFF-a jest EKOLOŠKA KRIZA o čemu progovaraju četiri dokumentarna filma. Dokumentarac Slušaj me! (Shunte Ki Pao!) u režiji Kamara Ahmada Simona donosi priču iz Bangladeša – tamošnje gusto naseljeno i nestabilno obalno područje iz godine u godinu se suočava s velikim poplavama. Švicarski autor Markus Imhoof svojim dokumentarcem Više od meda (More than Honey) donosi pogled na fascinantan svijet pčela i to kroz mala obiteljska pčelarska gospodarstva i industrijske farme. Porazan je podatak da su u posljednjih 15 godina kolonije pčela desetkovane diljem svijeta, a da je 50 do 90% lokalnih pčela nestalo – epidemija se širi i dalje od košnice do košnice diljem planeta. Dokumentarac Čaj ili struja (Le Thé ou l'Electricité) redatelja Jérômea le Mairea donosi epsku priču o implementaciji struje u malom, izoliranom selu usred planinskog masiva Visoki Atlas u Maroku. Njemačko-talijanski dokumentarac Mletački sindrom (Das Venedig Prinzip) Andreasa Pichlera pak progovara o negativnom utjecaju masovnog turizma - a posebno kruzera! - na Veneciju.

Ovogodišnji Human Rights Film Festival donosi i dodatni, uvodni festivalski dan koji će uključiti projekcije i diskusiju, a održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti 7. prosinca te također program nazvan Filozofija danju i noću nakon službenog završetka festivala, 14. i 15. prosinca. Sam festival kao i prijašnjih godina uključuje niz diskusija i predavanja u skladu sa temom u fokusu – ekološkom krizom.

Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.

http://humanrightsfestival.org
 

: 27.11.2013.


PAJO TREBA POMOĆ

PAJO TREBA POMOĆ

Večeras od 20:00 u galeriji Greta (Ilica 92) održava se humanitarna prodajna izložba "Pajo treba pomoć". Za one koji ne znaju, Dragan Pajić - Pajo je eksperimentalni gitarista iz Zagreba (Cul de Sac, Orkestar za ubrzanu evoluciju). Izložba ostaje otvorena do 24.11. Više Facebook

: 18.11.2013.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.