• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

VELJAČA 2023.
PUSČPSN
15
7
1718
202326
2728     
       

Novosti

MOČVARA DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJI ONLINE PROGRAM!

MOČVARA DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJI ONLINE PROGRAM!

Zbog epidemije koronavirusa vaš najdraži klub Močvara zatvorio je svoja vrata 12.3.2020. kada su trebali nastupiti Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas u sklopu programa Začarana Močvara. Taj koncert je bio odgođen, ali se isti dan ipak održao u online formatu putem naše Facebook stranice. Budući da nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike, odlučili smo pokrenuti redoviti online program koji je za nas tada predstavljao izazov, ali je bio i jedini način održavanja programa.

Od 12.3. do 6.7. održali smo ukupno 67 online događaja koji su sadržavali glazbene i scenske nastupe, filmske projekcije, radionice, tribine i dječji program. Na taj način smo u ekstremnim okolnostima ipak uspjeli osigurati kontinuitet rada kluba, nastaviti suradnju s brojnim umjetnicima i publici pružiti mogućnost praćenja kvalitetnih kulturnih programa .

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) je prepoznao naš trud i na Natječaju za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020. nam je dodijelio prvu nagradu.

Htjeli bi se ovim putem još jednom zahvaliti našoj voditeljici Začarane Močvare Nini Romić i našoj suradnici Lauri Tandarić koje su bile najzaslužnije za bukiranje online programa. Naravno, hvala i svim izvođačima koji su nastupili i svima vama koji ste nas pratili!

U međuvremenu smo krenuli s "pravim" koncertima i ostalim programima, kao i ponudom kave i drugih pića na Močvarnoj terasi svaki dan od 16 sati. O nadolazećem ljetnom programu saznaj sve na linku mochvara.hr.

Sva online događanja koja su se održala i najave novih online događaja možete pogledati na ovom linku.

Plakat je napravila naša Močvarka Vanesa Matošević.

: 17.07.2020.


OTVARAMO TERASU MOČVARE 11.5.

OTVARAMO TERASU MOČVARE 11.5.

Zgrožena viješću da ove godine neće biti održana manifestacija "Ljeto na Savi" koja je prošle godine s pravom zauzimala naslovnice svih elektronskih i tiskanih medija, ekipa iz vašeg omiljenog kluba Močvara odlučila je ipak napraviti nešto na toj prestižnoj lokaciji uz nasip. Kako zbog mjera sigurnosti još uvijek ne smijemo organizirati koncerte ili srodna javna događanja, odlučili smo vam ponuditi odmak od kafenisanja i pijuckanja u uvijek istim dosadnim kafićima u centru grada.

Močvarna terasa nudi vam jedinstveni osjećaj druženja uz prednosti koje ne nudi baš svatko: svjež zrak i divan pogled uz rijeku, jeftina pića nakon ležernog jogginga po nasipu, livadicu ispred kluba na kojoj se vaši klinci mogu igrati, trčati, žonglirati ili puštati zmajeve, odigrati šah, Čovječe, ne ljuti se!, badminton ili stolni tenis, dok vi čavrljate ili čitate u miru, a sve to uz jaaaaako puno prostora i socijalnu distancu kakvu preporuča stožer sv. Vilija. Dodajte uz sve to i kvalitetnu glazbenu podlogu u skladu s reputacijom kluba, a ne istu šprancu playliste koju jedna od druge kopipejstaju gotovo sve domaće radio postaje, besplatan parking odmah uz klub i ugodno osoblje dezinficirano od glave do pete - i dobijate dobitnu kombinaciju za druženje cijele obitelji!

Kako ne bi zazujali kada protegnete noge do nas i naišli na zauzete sve stolove, omogućili smo rezervaciju stolova za tebe i ekipu na stranici mochvara.hr/terasa. Na stranici je vidljiv i semafor preko kojeg je moguće u svakom trenutku saznati koliko ima slobodnih stolova, a on se nalazi i ispred kluba.

Vidimo se opet u Močvari!

: 08.05.2020.


SRETAN MOČVARIN 21. ROĐENDAN!

SRETAN MOČVARIN 21. ROĐENDAN!

Dragi Močvaroljupci! Na današnji dan prije 21 godinu otvorena je Močvara, vaš omiljeni klub. Očito je da nemamo nikakav plan urnebesne proslave, međutim i dalje radimo ono što nam je najbitnije - važne kulturne programe koji se za sada do ponovnog otvaranja kluba svakodnevno odvijaju online. Puno hvala svima na dosadašnjoj velikoj podršci klubu i izvođačima! Pratite i dalje naš online program na web stranici kluba, Facebooku, Instagramu i Twitteru.

: 16.04.2020.


MOČVARA SURFA I DALJE!

MOČVARA SURFA I DALJE!

Baš kao i sve ostale kulturne i zabavljačke ustanove, prostori i klubovi, i vaš najdraži klub Močvara je privremeno zatvorio svoja fizička vrata. No, vrata uma i percepcije su nam i dalje ostala otvorena putem interneta. Već prvi odgođeni koncert je zapravo održan, 12.3. su nastupili Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas, ali ne iz Močvare, već iz drugih prostora u kojima su bili. Od tada smo putem naše Facebook stranice uspjeli zadržati visok nivo održavanja online programa s još pet glazbenih i jednim kazališnim događajem (nastupili su 19.3. J.R. August, Billie Joan, 26.3. Stray Dogg, Denis Katanec, 30.3. Fire in Cairo, 31.3. Franto D. Romano, 1.4. Đutko i 2.4. Kralj Čačka, Nina Bajsić), a što uskoro spremamo pratite na Facebook stranici Močvare. Želja nam je pregrmiti ova teška vremena i dalje stvarajući bitan program za vas svaki tjedan. Koncerte, predstave i sve ostale kreacije donosit ćemo u vaše domove, jer nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike.

Kako bi naši programi u ovim okolnostima bili čim dostupniji najširem krugu ljudi, oni će biti besplatni za gledanje putem Facebooka. Ali ono ćemu se nadamo (dakle, ne žicamo :D) je da ćete podržati naš rad i izvođače simboličnim donacijama (OK, ne moraju biti isključivo simbolične, if you know what I mean, wink-wink, nudge-nudge). Naime, kao i ostalima, i nama su kompletni klupski prihodi onemogućeni do daljnjega, pa bi ovakva podrška omogućila makar privid normalnog djelovanja i nadu u brzi povratak na nova nevirtualna druženja. Sredstva možete donirati pojedinom događanju (na Facebook eventu i web stranici Močvare) ili klubu općenito (mochvara.hr/donacije), a mi ćemo vam se odužiti onako kako to pokušavamo protekla dva desetljeća: stvaranjem i ugošćavanjem najboljeg mogućeg programa!

Močvara needs you!

: 03.04.2020.


KORONA VIRUS

KORONA VIRUS

Dragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara

: 13.03.2020.


MOČVARNI LABORATORIJ: ALEKSANDAR ZOGRAF

MOČVARNI LABORATORIJ: ALEKSANDAR ZOGRAF

Još u dalekom toplom svibnju ove godine, Močvarni laboratorij je u suradnji s Udrugom bivših učenika ŠPUD-a ugostio Aleksandra Zografa na jednoj genijalnoj strip radionici. Što je sve nastalo tijekom kreativnog rada možete vidjeti u galeriji, a evo što o svemu kaže sam Zograf: "Bilo je zabavno na strip radionici u Močvari. Zapravo, mogu da kažem da sam ponovo nešto naučio, ostaje mi da se nadam da su iz tog iskustva nešto izvukli i polaznici radionice. Kako to, da onaj koji podučava razmišlja o tome šta je naučio pokušavajući da nečemu poduči druge? Eh, to je upravo srž ovakvih poduhvata, kreativnost se kreće u svim pravcima, ona ozračava svakog ko joj se približi sa trunčicom dobre volje. Mislim da sam od tih mladih ljudi naučio nešto o spontanosti i zdravom humoru, i hvala im na tome."Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf
U galeriji vam predstavljamo mlade autorice i autore: Mihaelu Spiegl, Anu Štritof, Helenu Cukor, Karla Budena, Luciju Marić, Nou Pisačića, Saru Fakin, Taru Ivančev i Vida Pavlića.

: 18.12.2019.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.