• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

ProgramPONEDJELJAK 22.08.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 70/90 KN

DEATH METAL KONCERT

HYPERDONTIA (Danska/Turska), SEPTAGE (Danska/Turska), ALIGRINDTOR (Zagreb), ATTITUDES TO THE HUMAN EXTINCTION (Koprivnica/Zagreb)


upad u pretprodaji: 70 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 90 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 18.Vrijeme je da se napokon vratimo u normalu i ostavimo iza sebe boleštine, potrese, dronove i kojekakva ostala sranja, stoga Vam ovim putem Abyssal Booking i Nasty Events predstavljaju "malu" death metal fešticu kao uvertiru u nadolazeće gigove koje smo Vam pripremili za 2022!

HYPERDONTIA (Danska/Turska)
Web: Bandcamp, Instagram, Spotify, Facebook

"Hiperdoncija je stanje prekomjernog broja zuba, odnosno zuba koji se pojavljuju uz redoviti broj zuba. Mogu se pojaviti u bilo kojem području zubnog luka i zahvatiti bilo koji zubni organ."

Zajebano zar ne? Upravo tako i zvuči ova "supergrupa" s danskim i turskim razaračima iz bendova poput Undergang, Burial Invocation, Phrenelith i drugih. Novi val old school death metala je živ, zdrav i nikad jači, te mnoge zemlje imaju snažne i produktivne scene koje vole surađivati. Upravo je to slučaj s ovim đubrasima koji nam ovim tourom predstavljaju svoj novi LP "Hideous Entity". Od samog početka slušanja ovog benda odmah Vas stepe u glavu eksplozija onog najdražeg nam kaosa. Nema 2-3 minute retardiranih isječaka iz gore/splatter filmova, samo nemilosrdno udaranje od početka do kraja s pokojim doom upadom. Ako vam se sviđaju Immolationove disonance, ljigavost Demilicha, atmosfera Incantaciona, kotrljajući ritam Bolt Throwera i što god drugo bogovi deatha imaju za ponuditi, ne gine Vam čupanje žila u prvim redovima.

SEPTAGE (Danska/Turska)
Web: Bandcamp, Facebook, Instagram

Sudeći po imenu benda, imenima pjesama, cover artovima izdanja (koji su očigledni ripoff Carcassa) a i cjelokupnoj auri s kojom smo predstavljeni, pretpostavili biste da nas čeka zmazana šljagetina s hraćkom goregrinda. Tu biste bili u krivu jer ova danska trojka zapravo svira podosta sofisticiran death metal. Kao da se radi o grindu koji teži nekim dodatnim, višljim dimenzijama, ili o deathu koji se pokušava lišiti svih intelektualnih težnji i komplikacija, nešto poput malo tehničkijeg Autopsya. Jasni i "utajtani" bubnjevi koji kao da djeluju sami za sebe gonjajući gitare koje artikuliraju neobične i neortodoksne riffove kroz bizarni vrtuljak promjenjivog tempa. Jedino su vokali totalna guturalna goregrindčina iz dubine bonga. Sve u svemu jako zanimljiv bend, definitivno vrijedi čekirati.

ALIGRINDTOR (Mincecore/Grindcore, Zagreb)
Web: Facebook, Bandcamp

Uvijek nam dragi gosti koji ne trebaju puno predstavljanja. Ritam sekcija Krlje. Iza sebe imaju 9 izdanja, a prosle godine su izbacili van prvi full lenght "The year of fear" na Swamp Noise recordsu koji je jedno od najboljih grindcore izdanja na našim prostorima. Pošto smo svi željni vrhunske zabave, red je da da iz arsenala izvučemo topove velikog kalibra domaće proizvodnje, pa da i koji puta opucamo u nebo bez da puno pitamo.

ATTITUDES TO THE HUMAN EXTINCTION (Death metal, Koprivnica/Zagreb)
Web: Facebook, Instagram

Manijaci iz Koprivnice pojačani sa basem iz Zagreba su na sceni postavili benchmark za ljestvicu iznad. Kada padnemo u bezdan kao u raku, grčevi će nam šake gustom sluzi močiti. 2020. su izbacili van Rotten EP i oduševili nas sve. Dolaze spremni da ovu večer prebace na još veći nivo.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije i podržana od strane Nordic Culture Fund. 

više na facebooku

Slični događaji

SUB 17.12FIST FROM EAST: DEBELI PRECJEDNIK, KRIVA ISTINA, LOŠ PRIMJER, SMRT RAZUMA Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.