• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5711
141518
1921232425
26272829 
       

ProgramSUBOTA 17.12.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 55/75 KN

FIST FROM EAST

DEBELI PRECJEDNIK (Osijek), KRIVA ISTINA (Slavonski Brod/Zagreb), LOŠ PRIMJER (Požega), SMRT RAZUMA (Osijek)


upad u pretprodaji: 55 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 75 KN

Kupi ulaznicu onlinePozivamo vas na melodičnu punk večer bendova podrijetlom iz Slavonije koji već desetljećima stvaraju angažiranu punk muziku s porukom. Slavoniju se najčešće poistovjećuje s rakijom, čvarcima, tamburicom i iseljavanjem, ali ne treba zaboraviti da je istok države iznjedrio neke od najdugovječnijih bendova domaće punk scene koji i dalje aktivno nastupaju i stvaraju novu muziku s jasnim i čvrstim stavovima. Ne propustite stoga jedinstvenu priliku da ih čujete sve zajedno u jednoj večeri.

DEBELI PRECJEDNIK (Osijek)
Web: Facebook, Bandcamp

Debeli Precjednik iz Osijeka jedan je od najdugovječnijih bendova na domaćoj alternativnoj sceni, a svojim energičnim nastupima i socijalno osvještenim, ali i emotivnim tekstovima osvojili su srca velikog broja punkera svih generacija. Na sceni uživaju kultni status, a svoju glazbu koriste kao ispušni ventil za sve frustracije i proživljene nepravde. Ubojiti riffovi, žestoki ritmovi i prepoznatljiv vokal zaštitni su znak ove osječke punk mašine koja iza sebe ima 4 LP-a i nekoliko EP-eva, a u idućoj godini očekujemo da nas počaste i novim izdanjem.

KRIVA ISTINA (Slavonski Brod)
Web: Facebook, Bandcamp

Kriva Istina podrijetlom iz Slavonskog Broda s prebivalištem u Zagrebu, bend je koji je ove godine obilježio 20 godina postojanja i djelovanja na balkanskoj punk sceni. Karakteriziraju ih brzi ritmovi, melankolične melodije i pjevni vokali te stavovi koji su vezani uz kritiku kapitalizma, sekularnost, radnička prava i sve ostalo što spada pod zajednički nazivnik domaće punk scene iz ranih dvijetisućitih. Svoju glazbu doživljavaju kao podlogu za širenje progresivnih ideja i stavova te kritiku sistema u kojem živimo. Na sceni uživaju sve veću popularnost, a u zadnje vrijeme nastupali su u mnogim klubovima diljem regije u kojima nikog nisu ostavili ravnodušnim.

LOŠ PRIMJER (Požega)
Web: Facebook, Bandcamp

Loš Primjer je legendarni bend iz Požege osnovan davne 1997. koji se odnedavno ponovno aktivirao najvećim dijelom u originalnoj postavi. Od samih početaka razvili su specifičan i prepoznatljiv zvuk koji punk podlogu spaja s raznim žanrovima metala i lirikom koja fokus stavlja na univerzalne humanističke vrijednosti uz jasne i čvrste stavove o anomalijama suvremenog društva. Iza sebe imaju tri albuma, a mnogi ih svrstavaju u jedan od žanrovski najoriginalnijih bendova na sceni. U zadnjih pola godine nastupali su tri puta u Zagrebu, a kao šećer za kraj godine ostavili su upravo ovaj nastup u Močvari.

SMRT RAZUMA (Osijek)
Web: Facebook, Bandcamp

Smrt Razuma je thrash/hardcore punk bend nastao u Osijeku koji muzičkim stilom možda odudara od melodične punk priče ostatka line-upa, ali ideologijom i stavovima nikako. U zadnje vrijeme su koncertno vrlo aktivni, a o njihovim odličnim i žestokim nastupima priča se diljem regije. Nedavno su online izbacili tri nove pjesme, a s nestrpljenjem se iščekuje i album prvijenac pod nazivom “Nova era mraka” koji bi trebao izaći na ploči, a izgledno je da će LP premijerno biti nabavljiv upravo u Močvari.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.