• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2020.
PUSČPSN
34567
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

ProgramUTORAK 14.05.2019. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:00

GRIMIZNA LAGUNA - PROMOCIJA STRIPA

Mjesto događanja: Močvara

JONATHAN BOUSFIELD (Velika Britanija), IGOR HOFBAUER (Zagreb)


upad: 0 KN

Promotivna cijena knjige: 50 KN.20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org
 

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:

JONATHAN BOUSFIELD (Velika Britanija) & IGOR HOFBAUER (Zagreb):
GRIMIZNA LAGUNA, promocija stripa

Ljetovanje iz snova. Ljetovanje iz noćnih mora. Ljetovanje u Grimiznoj laguni! Smješten u prekrasnom izoliranom zaljevu, turistički kompleks Grimizna laguna izbirljivom suvremenom turistu nudi sve što bi mogao poželjeti: pješčanu plažu, dobro opremljeno odmaralište, orkestar, park s divljim životinjama, pa čak i vlastito groblje. Svašta se može dogoditi na takvom mjestu!

U ovom stripu kojeg je nacrtao zagrebački underground crtač Igor Hofbauer, a napisao engleski putopisac Jonathan Bousfield, miješaju se elementi turističkog vodiča, znanstvene fantastike i političkog trilera u uznemirujućoj viziji vremena u kojima živimo. Radnja prati nevjerojatan uspon nekadašnjeg pčelara koji postaje upravitelj zoološkog vrta u Grimiznoj laguni sa ciljem da zavlada cijelim ljetovalištem. Ova nadrealna priča svojim će zastrašujućim raspletom iz temelja promijeniti vaše viđenje savršenog odmora na Mediteranu.

Radi se o pripovjednom okviru kakav savršeno odgovara Igoru Hofbaueru, crtaču poznatom po oporom stilu i sklonosti ka istraživanju morbidnog i bizarnog. Ne čudi ni da je izdavač stripa URK, udruga koja već dvadesetak godina njeguje karakterističan vizualni identitet kluba Močvara. "Močvara prednjači u podržavanju i promociji hrvatskog nezavisnog likovnog stvaralaštva", ustvrdio je 2018. godine Time Out Croatia, a ovaj strip još je jedan dokaz Močvarine posvećenosti nepredvidljivoj strani umjetnosti.

Igor Hofbauer zagrebački je crtač poznat po dizajnu koncertnih plakata, programskih knjižica kluba Močvara i naslovnica za knjige. Izlagao je širom Europe, a svoje stripove izdao je u dvije zbirke - "Prison Stories" (2008.) i "Mister Morgen" (2016). "Mister Morgen" je preveden na engleski i francuski jezik.

Jonathan Bousfield je pisac koji se specijalizirao za kulturu, povijest i turizam. Napisao je brojne turističke vodiče, uključujući Rough Guide za Hrvatsku, Poljsku, baltičke republike i Bugarsku, kao i Dorling Kindersley Eyewitness vodiče kroz Hrvatsku i Sloveniju. 

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:
• Vrelo zvuka: ANDREJA, RUNDEK & EKIPA "FTIČEKI" (Zagreb) + DUNJA KNEBL & ROKO MARGETA (Zagreb)
OPAKI I NAOPAKI DIZAJN, izložba plakata
GRIMIZNA LAGUNA, promocija stripa Jonathana Bousfielda i Igora Hofbauera
• Indie emo naočale: LIME CRUSH (Austrija), ESCAPE-ISM (SAD), F.O.F. (Zagreb)

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.