• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2020.
PUSČPSN
34567
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

ProgramUTORAK 14.05.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:00

INDIE EMO NAOČALE

Mjesto događanja: Močvara


upad: 0 KN20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org
 

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:

INDIE EMO NAOČALE

Kakva večer u Močvari! Prvo imamo izložbu Barinih i drugih plakata, zatim promociju Hofovog i Jonathanovog stripa, unutar šatora u velikom dvorištu nastupaju Dunja Knebl i "Ftičeki", a u Močvari samo za vas nastupa nekolicina istinskih legendi nezavisne scene. A ovo su spomenute legende:

ESCAPE-ISM (SAD)
Nismo nikad mislili da ćemo imati priliku ovo napisati u nekoj najavi, ali neka se i to dogodilo:
Escape-ism je glazbeni projekt vođe legendarnih bendova s Dischorda Nation of Ulysses i The Make-Up, renesansnog čovjeka i osobe kojoj svako odijelo pristaje kao saliveno – Iana Svenoniusa! Za razliku od njegovih prethodnih glazbenih pothvata kojima su ipak dominirale gitare i duh pravovjernog rock'n'rolla, Escape-ism je nemalo drukčiji, podosta minimalističkog zvuka i najlakše usporediv s grupom Suicide. Ili, da se poslužimo riječima zadovoljnog recenzenta s Facebooka: "Like an evening at the goth club with Theodor Adorno ca. 1982. Five stars."
Iako je uprava ovog koncertnog branda glazbeno relativno konzervativna i radije svira zračnu gitaru uz Nation of Ulysses, nećemo vam lagati – sviđa nam se to što Escape-ism radi, a čini se da se sviđa i kolegama/icama iz uprave labela Merge Records, koji su objavili oba albuma Escape-isma, "The Lost Record" te "Introduction to Escape-ism"!
Dođite, ništa vas ne košta. Doslovno.

LIME CRUSH (Austrija)
Ah, Lime Crush, izuzetno nam draga grupa! Prije nekoliko godina smo ih u Močvari gledali kao podršku Calvinu Johnsonu i bili su sjajni. Nešto kasnije smo ih gledali u Močvari kao podršku Downtown Boysima. Također su bili sjajni i oduševili narodne mase, a ovaj put ne očekujemo ništa manje! Za one koji nisu bili na niti jednoj od spomenutih seansi oduševljavanja narodnih masa, podsjetimo da su Lime Crush kvartet bečkih scenaša/ica, a ono što sviraju je između Shonen Knifea, Kleenex i X-Ray Spexa. U međuvremenu su izdali i sjajan album, nazvan "Sub-Divide", pa neka vam ne bude mrsko baciti uho – sumnjamo da ćete požaliti!

F.O.F. (Zagreb)
Hmm, f.O.F.?!? Iznenađeni smo koliko i vi - ovo ime nismo čuli zaista dugo. No, drago nam je što ga ponovno čujemo! Za slabije upućene, f.O.F. je riječka industrial-electro-noise rock-new wave grupa, a čine ju Bodo iz Regoča i VEPM-a, Paus iz Transmisie te ritam mašina koja je dosad surađivala s brojnim gažerima. f.O.F. su u ono vrijeme (cca. 2006.) bili rado viđeni gosti na zagrebačkim pozornicama, no posljednjih godina su bili prilično neaktivni zbog životnih okolnosti. Ipak, tu i tamo im se dogodi koji bljesak aktivnosti pa zasviraju pred ljudima, a ovom će zgodom zasvirati u čast Ivici Baričeviću Bari!

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:
• Vrelo zvuka: ANDREJA, RUNDEK & EKIPA "FTIČEKI" (Zagreb) + DUNJA KNEBL & ROKO MARGETA (Zagreb)
OPAKI I NAOPAKI DIZAJN, izložba plakata
GRIMIZNA LAGUNA, promocija stripa Jonathana Bousfielda i Igora Hofbauera
• Indie emo naočale: LIME CRUSH (Austrija), ESCAPE-ISM (SAD), F.O.F. (Zagreb)

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.