• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SIJEČANJ 2022.
PUSČPSN
12
34589
172023
24262730
31      

ProgramPONEDJELJAK 22.11.2021. • VRATA 19:00 • POČETAK 20:00 • UPAD 40/50 KN

JAZZ U MOČVARI

KAPETSAROVITCH (Zagreb)


upad u pretprodaji: 40 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 50 KNCovid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa.
Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 24 h osim u slučaju najavljenih programa s naplatom ulaznica.

Ulaznice u pretprodaji potražite na prodajnim mjestima Entria.KAPETSAROVITCH (Zagreb)

U ponedjeljak, 22.11., Jazz u Močvari donosi Kapetsarovitch, jazz duo Vesne Pisarović i Ivana Kapeca!

Poigravajući se repertoarom Steve Lacyja, Mal Waldrona i Monka te povremenim izletima u "slobodne" sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve "rubno" unutar onoga što se naziva jazz idiomom.

Vesnino suptilno igranje s jezikom samim, eksperimentiranje s frazom te korištenje naprednih vokalnih tehnika tako se sučeljava s elegantnim dronom i inventivnošću Ivanove gitare. Posredstvom neprestanih subverzija očekivanih uloga, te kroz poigravanje s teksturom, timbrima i formom, ovaj duo otvara čitav kozmos mogućih i nemogućih muzičkih svjetova, kao satkanih za eksperiment i za improvizaciju.

Vidimo se u sklopu još jednog Jazza u Močvari!

VESNA PISAROVIĆ (Zagreb)
Web: Facebook

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica koju do jazza vodi neuobičajan put, uz radikalan zaokret u glazbenom izričaju. Nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac "With Suspicious Minds" pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi "Jazzwerkstatt". Naknadno objavljuje i jazz albume "The Great Yugoslav Songbook" i "Petit Standard". Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Axel Dörner, Noel Akchoté, Ivan Kapec, Ivar Roban Križić, Matija Dedić i mnogi drugi.

IVAN KAPEC (Zagreb)
Web: Facebook

Ivan Kapec istaknuti je i nagrađivani gitarist i kompozitor iz Zagreba koji je na hrvatskoj jazz i elektronskoj sceni prisutan od ranih devedesetih. Uz mnogobrojne suradnje i projekte unutar ex-Yu regije (s Laboshem, Jankom Novoselićem, Mirom Kadoićem te Majom Posavec), kao i na Balkanu (s Rumunjskim ansamblom Anron Pann Band), vodio je grupe Capisconne i TrianguliZona. Inicijator je programa i serije koncerata improvizirane glazbe pod nazivom "Sunrise Sessions" kao i emisije "Jazzolovka" na HRT-u. Vlastitu glazbu predstavio je u mnogim zemljama diljem Europe te u SAD-u.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.