• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
    
       

ProgramPONEDJELJAK 23.09.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MARINA KUVEŽDIĆ (Vukovar/Velika Gorica), TONI JURIČIĆ (Labin/Velika Britanija), JONATHAN BOUSFIELD (Zagreb/Velika Britanija)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Causton, Midsomer)

U sklopu programa "Književnost u Močvari" nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi" većinom fokusirana na mlađu scenu, kao i međugeneracijski književni dijalog.
Ciklus "Rani radovi" uz autore/ice do 35 godina koje većinski promovira (ovaj put – Marina Kuveždić i Toni Juričić), ugošćava redovito i jednog autora sa stažom – ovaj put Jonathan Bousfield.
Razgovarat ćemo na hrvatskom.
Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Velike Gorice i Velike Britanije, vidjeti kako pišu naši u Engleskoj, kako Englezi u Zagrebu i imali li tu uopće ikakvog izlaza.

Vremenska prognoza: bolje nego u Engleskoj.
Šank: stabilno.
Nagradna igra: opet nažalost nema nagradne igre, ali umjesto toga bit će eksperimentalni ponovni referendum o Brexitu za glasače iz Velike Britanije i Velike Gorice (ako dođe tko iz Vele Luke, hm, može, jer je s otoka).

Gosti:

Marina Kuveždić (1985., Vukovar) diplomirala je anglistiku i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi u Velikoj Gorici. Kratke priče je donedavno objavljivala pod imenom Marina Veljača. 2012. i 2013. godine osvojila je nagradu za kratku priču u užem izboru na natječaju Matice Hrvatske Ogranka Velika Gorica „Turopljska Poculica“ (priče je objavila Matica Hrvatska u Zborniku istoimenog natječaja 2015. godine). 2014. godine objavila je roman Iznutra. 2015. godine osvojila je nagradu na natječaju Kluba studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva za najbolju kratku priču. 2016. i 2019. godine ušla je u širi izbor natječaja za književni nagradu za mlade pisce Sedmica i Kritična masa. Tijekom 2015. i 2016. godine njezine tri kratke priče objavljene su u Večernjem listu u sklopu natječaja Ranko Marinković. S pričom Znaš li tko sam osvojila je treću nagradu na navedenom Natječaju 2017. godine.

Toni Juričić (1990., Labin) diplomirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je u književnim časopisima Fantom Slobode, UBIQ, Zarez i u zbirkama spekulativne fikcije Transreali, Sfumato i Futur Crni. Režirao je kratkometražne filmove (Momentum Mortem, Preludij Sumanutosti, Rosinette) i spotove za glazbene skupine NLV, Barbari, BluVinil, Nellcote i dr. Osnivač je i predsjednik udruge Notturno za produkciju i promicanje audio-vizualne djelatnosti. Pokretač je i producent projekata [noir.am sessions] i [noir.am storytellers] čiji je cilj promoviranje nezavisne glazbene i književne scene. Režirao je monodramu Sv. Absinthia. Dobitnik je nagrade "Slavko Kolar" Hrvatskog Sabora Kulture za prozno stvaralaštvo mladih autora. Ove godine ušao je u uži izbor prozne nagrade za mlade autore Sedmica & Kritična masa. Trenutno je na doktorskom studiju u sklopu Sveučilišta u Durhamu na sjeveru Engleske gdje vrši anatomiju groteske u postjugoslavenskoj kinematografiji za što je nagrađen prestižnom Wolfson Postgraduate Scholarship in the Humanities stipendijom.

Jonathan Bousfield (1963., Otley, Velika Britanija) je pisac koji se specijalizirao za kulturu, povijest i turizam. Bousfield već godinama, uglavnom na engleskom, objavljuje tekstove, kritičke prikaze i eseje vezane kako za aktualnu hrvatsku kulturu – uključujući i književnost (shvatili ste već da čita hrvatski) – tako i za kulturnu povijest, od Apoksiomena nadalje. Napisao je i nekoliko turističkih vodiča, uključujući Rough Guide to Croatia i The Rough Guide to Poland, a povremeno obljavljuje u Time Out Croatia, Jutarnjem listu, New Eastern Europe te vlastitoj web stranici www.straysatellite.com. Također, zajedno s ilustratorom Igorom Hofbauerom autor je stripa "Grimizna Laguna" (2019). Živi u Zagrebu.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom i mali (nano-mikro) festival demokracije.
Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite, planirajte i nemojte zaboraviti u zadnji čas.
Ne morate se izuvat.

više na facebooku

Slični događaji

PON 28.09KNJIŽEVNOST U MOČVARI: RANI RADOVI Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.