• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
    
       

ProgramPONEDJELJAK 11.11.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: KARLA CRNČEVIĆ (Dubrovnik/Zagreb), LUKA OSTOJIĆ (Zagreb), MARKO TOMAŠ (Ljubljana/Mostar).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" fokusiran je na mlađu književnu scenu te redovito ugošćava dvoje autora do 35 godina i jednog autora malko izvan kategorije.
Dakle, bit će tri čitanja od po desetak minuta, a razgovor će se kretati kroz vremenske i prostorne crvotočine i negdje dolje južno.
Vremenska prognoza: teški Jesenjin.
Šank: stabilno.
Nagradna igra: ukinuta zbog apsurdnosti, po službenom objašnjenju.

Gosti:

Karla Crnčević poeziju je objavljvala u različitim časopisima i portalima (a poeziju će i čitati). Rođena 1989. godine u Dubrovniku. Od 2012. intenzivno radi kao filmska radnica i radnica u kulturi. U okviru ovogodišnjeg Vox Feminae festivala u radnoj verziji pokazan je film Na brdu na kojem radi sa snimateljem Darijem Matićem. 2018. od strane HAVC-a financijski je podržana za razvoj prvog dugometražnog dokumentarnog filma koji se bavi pitanjem zajednica i konstruiranja istih na području Hrvatske pod radnim nazivom Linije bijega. Jedna je od osnivačica Unseen festivala koji se od 2017. bavi revitalizacijom i stvaranjem novih kino prostora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Luka Ostojić rođen je 1987. u Šibeniku, odrastao u Zagrebu, gdje i diplomirao sociologiju i komparativnu književnosti na Filozofskom fakultetu. Autor knjige Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja (2018.) iz koje će i čitati. Od 2008. radi na književnom portalu Booksa.hr, od 2014. i glavni urednik. Radio kao izvršni urednik dvotjednika Zarez. Redovni suradnik HRT-ove obrazovne emisije "Ni da ni ne". S Miljenkom Buljević uredio je antologije suvremene književnosti Levanta (2017.) i Magreba (2018.) te Opasno čitanje: Pojmovnik književne kritike (2018.). I još neke knjige (ali da ne duljimo).

Pjesnik i prozaik Marko Tomaš, rođen je u Ljubljani 1978. godine. Objavio je devet zbirki poezije - među ostalima "Trideset deveti maj" (2018.), "Regata papirnatih brodova" (2017.), "Crni molitvenik" (2015.), "Bulevar Narodne Revolucije" (2013.), "S rukama pod glavom" (2002.)... I – to je novo – kratki roman "Nemoj me buditi" (iz kojega će čitati). Živio na raznim mjestima; trenutno u Zagrebu. Bio jedan od pokretača i urednika mostarskog časopisa Kolaps i pripadajuće biblioteke. U Splitu je vodio upamćenu knjižaru UTOPIA. Novinario. Pjesnik koji je stekao publiku, koja ga rado i sluša. Pjesme su mu prevođene na talijanski, poljski, francuski, njemački i engleski jezik.

Ukratko, bit će to književni razgovor s naznakama filma, sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite, a i ako ga ne vidite (ta red odnekuda mora početi).
Dosta je važno da ne zaboravite doći – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.