• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
    
       

ProgramSRIJEDA 04.09.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:00

KUM - KAZALIŠTE U MOČVARI

MARIO KOVAČ: METAMORFOZE ILITI PRETVORBE


upad: 0 KNMARIO KOVAČ: METAMORFOZE ILITI PRETVORBE

U prirodi svakog kuma (kako onog Brandovog tako i onog Bandićevog) je da prvo brine o sebi i svojima pa je KUM kojim otvaramo novu sezonu upravo takvog karaktera. Naime, spiritus movens našeg močvarnog kazališnog programa Mario Kovač je nakon deset godina pauze od svoje prve zbirke poezije nazvane "Jesmo li se za to borili?" konačno izdao i novu, drugu zbirku. Izdavač je neovisna knjižara i antikvarijat Što čitaš? koja u Gundulićevoj 11 djeluje i kao antikvarijat a specijalizirala se za knjige društveno političkog sadržaja no nisu im strani ni autsajderski/alternativni/pomaknuti pogledi na umjetnost i svjetonazore.

Kovačeva zbirka koju će predstaviti autor osobno nazvana je Metamorfoze iliti pretvorbe jer govori upravo o tim temama, o promjenama koje su tijekom proteklih par desetljeća zahvatile i autora i društvo u kojem živimo. Objavljene pjesme su prošle sito i rešeto brojnih pjesničkih slem večeri i unutar korica knjige završile su samo one najizdržljivije. Dio njih čut ćete večeras u izvedbi samog autora a nesumnjivo će gostovati i koji od njegovih bizarnih prijatelja.

Osim toga, tijekom večeri moći ćete kupiti i svoj(e) primjerk(e) zbirke po promotivnoj cijeni od samo 25 kuna. Ako se pitate zašto je cijena toliko niska u odnosu na uobičajene cijene zbirki poezije kod nas koje koštaju i do 3-4 puta više, odgovor leži u tome što je Što čitaš? - antikvarijat i knjižara izdavač koji knjige tiska zbog čitatelja, a ne zbog otkupa u knjižnice pa ne mora neprirodno pumpati cijene.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.