• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2020.
PUSČPSN
13
25
       

ProgramSRIJEDA 01.04.2020. • VRATA 21:30 • POČETAK 21:30

MOČVARA FB LIVE SESSIONS

ĐUTKO (Voloder), ŠTALA by DJ MARIO KOVAČ
Live stream na Facebook stranici MočvareOvu srijedu, za prvi april, predstavljamo vam zagrebački agro-pop bend Đutko i Plodovi zemlje.

Đutko će ovaj put nastupiti sam u akustičnoj varijanti. Iz karantene u rodnom selu Voloderu gdje radi na drugom albumu, pripremio je session samo za vas, s ciljem da odagna koronu svojim ruralnim imunitetom. Na repertoaru će se naći nekoliko hitova s njegovog prvog albuma "Slušaj mala", a možda se zalomi i koja nova pjesma.

Što se tiče trenutne situacije, Đutko se nije htio previše očitovati već poručuje jedino da ako si on hoće popiti gemišt, da je to njegova privatna stvar.
 

ĐUTKO (Voloder)
Web: Facebook, Youtube

Iz pepela životinje koja je nekoć živjela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zvijer zvana Đutko. Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni - kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarist benda Svemirko.

U periodu od posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić umirovljuje svoje prethodne glazbene projekte te započinje raditi na njemu potpuno atipičnim pjesmama za svoj prvi i pravi album u životu. Distorzije zamjenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere, a prolazeći kroz krizu, kako osobnog tako i glazbenog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritome stvara vlastite inačice - agro, etno i turbo pop glazbu.

Sniman, miksan i produciran u zagrebačkom studiju etikete više manje zauvijek, album "Slušaj mala" je ujedno i prvi uradak koji se upravo iz te radionice otisnuo u prostranstva interneta. Uz članove Đutkovog pratećeg benda naziva "Plodovi Zemlje" na albumu gostuju Leo Beslać (Pseća Plaža, Nemanja, Krv u stolici), Luka Šipetić (Nemanja), Mary May, Mia Reba, kao i Đutkovi nekadašnji bendovski kolege Marin Tandara (Svemirko) i Bojan Bojkov (Svemirko).

Na putu vlastite reinkarnacije Đutko se uspješno obračunava sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, a na kraju izlazi jači i bolji nego ikada. U glazbenom pogledu, Đudarić je sve što do sada nije bio - dobro raspoložen, opušten, zabavan i prije svega autentičan. Pjesme s debitantskog albuma "Slušaj mala" sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspijeva podčiniti vlastite demone, a upravo mu to obećava svijetlu muzičku budućnost.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.