• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2020.
PUSČPSN
13
2527293031
       

ProgramSUBOTA 08.02.2020. • VRATA 12:00 • POČETAK 12:00 • KRAJ 17:00

MOČVARNI LABORATORIJ

RADIONICA PISANJA ANGAŽIRANIH TEKSTOVA SA SAŠOM ANTIĆEM


upad: 0 KNRADIONICA PISANJA ANGAŽIRANIH TEKSTOVA SA SAŠOM ANTIĆEM (TBF)
Močvarni laboratorij: Kulturom protiv nasilja

Datum: 8. i 9. veljače // Vrijeme: 12:00-17:00
Prijave: ivana.pedljo@mochvara.hr

Klub Močvara predstavlja prvu u nizu zanimljivih radionica Močvarnog laboratorija koje će se sve do lipnja provoditi u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim gradovima.

Riječ je o dvodnevnoj radionici tijekom koje će se polaznici/ce baviti angažiranom glazbom unutar hip hop žanra. Mentor Saša Antić predstavit će povijesni pregled angažiranog teksta s fokusom na stranu i domaću hip hop produkciju, a onda prijeći na pisanje teksta na odabranu temu. Nakon tekstualnog dijela slijedi izvedba uz glazbenu podlogu, a veliku završnicu radionice zapečatit će snimanjem pjesme. Cilj radionice je ponuditi uvid u angažiranu stranu hip hop žanra te produkcija autorske pjesme s kojim će se polaznici/ce kako Saša kaže "ponositi i sa sobom svugdje nositi".

Aleksandar Saša Antić je glazbenik i tekstopisac, član splitske skupine The Beat Fleet, a nekima poznat i po svom samostalnom projektu Alejuandro Buendija. U svojim tekstovima referira se na društvene vrijednost, zahrđalo pravosuđe, sveprisutan konzumerizam, licemjerje vlasti. Sve ovo vodi do zaključka da je riječ o mentoru s bogatim iskustvom kojem svjedoče više samostalnih albuma, onih s TBF-om, suradnja s brojnim umjetnicima domaće scene, čovjeku kojem kritička misao ne samo da nije strana, nego je obrazac misli. S puno entuzijazma pristupio je ovoj radionici pa ne sumnjamo da polaznike/ce čeka eksplozija kreativnosti, učenja i zabave.

Radionica je namijenjena učenicama i učenicima srednjih škola.
Sve što polaznici/ce trebaju ponijeti jesu pisala i papiri te teme kojim se žele baviti.

Prijave na: ivana.pedljo@mochvara.hr s naznakom "Prijava radionica angažiranih tekstova". Broj mjesta je ograničen stoga ne treba čekati nego se prijaviti što prije.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.