• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2021.
PUSČPSN
1
2227
28    
       

ProgramUTORAK 26.05.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

RASPRODANO: CHRIS ECKMAN, ANA KRAVANJA & SAMO KUTIN

Mjesto događanja: Terasa Močvare

CHRIS ECKMAN (SAD/Slovenija), ANA KRAVANJA & SAMO KUTIN (Slovenija)
NAPOMENA U VEZI ULAZNICA:
Zbog izvanrednih prilika i propisanih mjera opreza prisiljeni smo prilagoditi se okolnostima. Koncert je sjedeći i održat će se na terasi kluba. Kapacitet je limitiran na samo 50 mjesta koja će biti raspoređena na način da će biti određeni broj samostalnih stolica, kao i stolova s dva, tri i četiri mjesta, a ulaznice će na taj način biti i prodavane. Ukoliko se prvo rasprodaju ulaznice za samostalne stolice ostat će opcija za kupnju više ulaznica za stolove, što znači da će zapravo jedna osoba kupiti ulaznice za svoje društvo koje će biti smješteno za istim stolom. Zbog malog kapaciteta zahtjeve za akreditacije ne primamo. S obzirom na dosadašnji drugačiji način funkcioniranja koncerata molimo vas za razumijevanje. U slučaju bilo kakvih nejasnoća pišite nam na pr@mochvara.hr. Hvala!


Močvara je 12.3. bila prisiljena zatvoriti svoja vrata publici i programima u klubu, međutim odustajanje od našeg djelovanja nije nam bila opcija i već istog dana predviđeni koncert ipak je održan u online formi. Ubrzo nakon toga počeli smo održavati svakodnevni online program uz koncerte, tribine, kazališni pa čak i dječji program. U tom nizu Začarana Močvara bila je na neki način predvodnica, jer je započela s radom svaki četvrtak, a i programi ostalih dana bili su joj bliski u svom intimnom, sobnom okruženju. A sada opet u Začaranoj Močvari imamo priliku prisustvovati izuzetnom koncertu kojim ponovno otvaramo Močvarinu koncertnu sezonu u samom klubu, u društvu Chrisa Eckmana, starog znanca zagrebačke publike i čudesnog slovenskog dua Ana Kravanja & Samo Kutin.

CHRIS ECKMAN (SAD/Slovenija)
Web: chriseckman.net

Izuzetno kreativan i aktivan glazbenik, Chris je karijeru počeo kao član legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop, nakon čega su ostvarili i značajnu međunarodnu karijeru. Surađivao je s nizom poznatih i raznolikih glazbenika, a neki od njih su i Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions. Pored toga, Chris je jedan od vlasnika izdavačke kuće Glitterbeat Records, jedne od najznačajnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je u nekoliko zadnjih godina objavila izvrsne i zapažene albume i višekratno bivala izabrana za najbolju diskografsku kuću tog žanra. Za ovu posebnu priliku Chris će nam svirati autorske pjesme s albuma "Harney County" i neke pjesme koje je izvodio s Walkaboutsima, a imat ćemo i ekskluzivnu priliku čuti kako zvuče nove pjesme.

ANA KRAVANJA & SAMO KUTIN (Slovenija)
Web: anasamo.si

Ana Kravanja i Samo Kutin dugi niz godina jedni su od najznačajnijih predstavnika kreativne struje slovenske glazbene scene u okrilju žanrova poput folka, alternativnog rocka, impro i eksperimentalne glazbe. Dio su i poznatog benda Širom koji uspješno izmiče bilo kakvim žanrovskim etiketama, jer stvaraju glazbu kakvu niste imali prilike čuti do sada. Ovaj put, u svom solističkom projektu jednostavno nazvanim njihovim imenima, predstavljaju nam autorske pjesme uz pratnju glasova i mnoštva instrumenata poput violine, viole, çiftelija, zvončića, tampure brača, rezonatora i hurdy gurdya, koji savršeno nadopunjuju zvučnu sliku uz maštovite aranžmane, pune hipnotičkih slojeva, razigranih melodija i bajkovite atmosfere.  

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.