• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2020.
PUSČPSN
1
4689
11131416
171820212223
242526282930
31      

ProgramČETVRTAK 16.05.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • UPAD 25 KN

ZAČARANA MOČVARA

Mjesto događanja: Cirkobalkana šator @ veliko dvorište Močvare/Pogona Jedinstvo

DUNJA KNEBL (Zagreb)


upad: 25 KN20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org


DUNJA KNEBL (Zagreb)
"Love Li(v)es" naslov je albuma koji nije tipičan za nešto što bismo povezali s Dunjom Knebl, etno-glazbenicom koja već treće desetljeće uporno izvodi i snima zaboravljene tradicijske pjesme iz hrvatske baštine. Premda je već ranije snimala pjesme na engleskom jeziku (nekoliko engleskih/američkih "folk songs" na albumu iz 2000. godine "Da sam barem guska" te cijeli album takvih pjesama na internetskom (Bandcamp) izdanju "From Over There to Over Here 1 – USA England") ovo je prvi album Dunjinih (kant)autorskih pjesama.

Dunja Knebl: "Ovo su pjesme koje su nastale spontano tijekom nekoliko desetljeća, bez namjere da to bude dio repertoara koji izvodim za širu publiku. Bio je to način da "izbacim" nagomilane osjećaje u trenucima kad bi postalo preteško držati u sebi tugu, depru, ljutnju, protest, pa i želju objasniti, pomoći nekome da sagleda stvari iz nekog drugog kuta gledanja. Sve to izrečeno pjesmom i pjevanjem pomagalo mi je da nastavim živjeti vjerujući kako ljubav uvijek živi dalje ako u nju vjerujemo.

Naslov "Love Li(v)es" višeznačan je i može se prevesti kao: "Ljubav živi", "Ljubavni životi", "Ljubavne laži" i "Ljubav laže". To je svojevrsni ljubavni dnevnik, ali se ne odnosi na jednu konkretnu ljubavnu priču, već najčešće na izmaštane bajke iz snova. Na albumu je odabir od 13 pjesama koje po nečemu imaju sličnosti s tradicijskim, folklornim pjesmama koje izvodim, bez obzira iz koje su zemlje i na kojem jeziku, jer sve je vrlo jednostavno: melodije, tekstovi, aranžmani. To je moj odabir/stil kako bi naglasak bio na značenju pjesme, na emocijama koje su bile poticaj za njeno stvaranje. Upravo su kantautori nekad davno stvarali ono što danas nazivamo narodnim/tradicijskim pjesmama, ali su se tijekom stoljeća prenošenja usmenim putem izgubila imena stvaraoca, a i same pjesme su do nas stigle u izmijenjenom obliku, često prisutne u brojnim inačicama iste ili slične tematike."

IGOR BOŽANIĆ (ex SIR CROISANT) (Bosna i Hercegovina)
Dunjinu promociju albuma otvorit će mladi kantautor Igor Božanić koji nam dolazi iz Banja Luke, a glazbom se bavi od 2016. godine. Pod imenom Sir Croissant samostalno je objavio EP "Let me sleep" i EP "if I Was a Fish I Would Cry" nakon kojih počinje svirati na regionalnim muzičkim festivalima među kojima su Indirekt, Americana, Začarana Močvara, Novi Val i MENT. Noviji neobjavljen materijal poput pjesme "Snijeg" nadahnut je izvornim melodijama i napisan na materinjem jeziku.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. 
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.