• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2021.
PUSČPSN
1516
171819212223
2527282930
31      

ProgramUTORAK 20.04.2021. • VRATA 19:30 • POČETAK 20:00

POPUNJENO: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

FAN-FAN-FANTASTIKA


upad: 0 kn

Besplatnih ulaznica više nema u pretprodaji i neće ih biti na ulazu u klub. U slučaju da ste preuzeli besplatnu ulaznicu a ne dolazite, javite nam se na luka@mochvara.hr kako bi nekom drugom omogućili dolazak.

*Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 22 h!Gosti: DALIBOR BARIĆ (Pirovac / Zagreb), TOMISLAV BRLEK (Zagreb), SILVESTAR MILETA (Zagreb), TOMISLAV ŠAKIĆ (Zagreb)
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split / Zagreb)

Filmske večeri u Močvari ovoga travnja odvažno putuje kroz prostor i vrijeme kako bi otkrile nove dimenzije znanstvene fantastike na filmu oko njega. Inspirirani smo činjenicom kako je nedavno jedan hrvatski animirani eksperimentalni film koji otvoreno koketira sa znanstvenom fantastikom zamalo ušao u utrku za Oscara. Stoga smo odlučili u Močvari okupiti najzagriženije domaće fantastičare i filmofile te besplatno prikazati Slučajnu raskoš prozirnog vodenog rebusa koja je, nakon Surogata, mogla domaćoj kinematografiji nakon više od pola stoljeća donijeti još jedan zlatni kipić. O znanstvenoj fantastici i filmu s nama će rogoboriti doktor književnosti i fan fantastike Tomislav Brlek, filmski kritičar Silvestar Mileta koji je za temu svog doktorata odabrao upravo znanstveno-fantastični teritorij, doktor filmologije i glavni urednik književnog časopisa za znanstvenu fantastiku "Ubiq" Tomislav Šakić te filmski autor Dalibor Barić koji je Slučajnu raskoš prozirnog vodenog rebusa napisao, režirao, animirao i montirao. S našim ćemo gostima pokušati otkriti koji je smisao znanstvena-fantastike u svijet u kojem je zbilja odavno postala nevjerojatnija od svakog zamišljaja koji smo o njoj sposobni proizvesti.


Raspored:
Vrata:
19:30 h
Razgovor: 20 h
Projekcija: 20:45 h: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa (Dalibor Barić, 2020)

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.